Popularni voditelj

Šprajc o činjenici da Hrvatska radi najmanje testova u Europi: ‘Kad bi više testirali, morali bi zatvoriti granice, a onda ništa od BiH glasova’

P. N.

Foto RTL

Foto RTL

Manje od nas ima tek Bugarska s 15 tisuća testova na milijun, dok su na vrhu ljestvice Danska i Litva sa 148 tisuća, odnosno 137 tisuća testovaPopularni voditelj Zoran Šprajc sinoć se u RTL Direktu pozabavio činjenicom da je Hrvatska među zemljama Europske unije s najmanjim brojem testiranja na koronavirus – na milijun stanovnika imamo tek 17 tisuća testova. Manje od nas ima tek Bugarska s 15 tisuća testova na milijun, dok su na vrhu ljestvice Danska i Litva sa 148 tisuća, odnosno 137 tisuća testova na milijun stanovnika.


“Susjedi Slovenci su obavili 43 tisuće testova, Srbi 37 tisuća, a u BiH se isto napravilo više testova nego u Hrvatskoj, 24 tisuće. Kad god se hrvatski stožer pitalo zašto tako malo, odgovor je bio da nema potrebe za više.


Naravno da nema potrebe za više testiranja kad sad imamo potrebu za izborima, a na izborima su nam potrebni glasovi građana BiH koji glasaju u Hrvatskoj, a kako će doći glasati u Hrvatsku ako imamo puno testiranja jer ako imamo puno testiranja, onda ćemo imati i puno zaraženih, a ako imamo puno zaraženih, onda ćemo morati zatvoriti granice, a ako zatvorimo granice, onda ništa od BiH glasova, a ako nema BiH glasova, onda bolje da nema ni izbora”, ustvrdio je Šprajc, prenosi RTL.