Cijena prava sitnica

Na eBayu možete kupiti i praznu Spomenicu Domovinskog rata s Tuđmanovim potpisom. Trebate samo dopisati svoje ime

P. N.

izvor: ebay

izvor: ebay

Jasno je da vojna memorabilija ima svoju publiku, ali stvarno je teško dokučiti kome bi palo na pamet kupovati prazne spomenice na koje može dopisati svoje ime pa se tako "spominjati" rata u kojem nije sudjelovaoNiste bili u Domovinskom ratu, a htjeli bi svoj dnevni boravak ukrasiti Spomenicom Domovinskog rata s potpisom Franje Tuđmana? Nema problema, samo prosurfajte oglasnicima i “potvrda” o vašem “junaštvu” stiže na kućnu adresu za kojih 300-injak kuna.


Da stvar bude bolja, odsnono gora, imate i mogućnost kupiti praznu Spomenicu te lijepim rukopisom upisati svoje ime pa će vam pogled na taj komad papira biti još draži kad vidite svoje ime kraj onog prvog predsjednika i vrhovnog zapovjednika.


A kad ste već tamo, možete se počastiti i, recimo, značkom na HDZ s početka 90-ih za 60-ak kuna,  lijepim privjeskom za ključeve iz istog perioda stožerne stranke za 85 kuna, poštanskim markama s likom prvog predsjednika poput one izdane prilikom ulaska Hrvatske u UN i slično.
Što se tiče Franje Tuđmana, fotografija s njegovim potpisom, za koju prodavatelj tvrdi da je original, ima početnu cijenu od oko tisuću kuna.


No da se vratimo na početak, jasno je da vojna memorabilija ima svoju publiku, ali stvarno je teško dokučiti kome bi palo na pamet kupovati prazne spomenice na koje može dopisati svoje ime pa se tako “spominjati” rata u kojem nije sudjelovao.


Pogotovo kada se sjetimo brojnih priča koje su godinama objavljivane u medijima o braniteljima koji su prodavali svoja krvavo zaslužena odličja zbog razočaranosti situacijom u Hrvatskoj ili pak iz čiste neimaštine.