Turisti stižu

Za vikend se očekuje rekordnih 53.000 putnika u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Jelena Ivulić, voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu, dodala je kako je zbog povećanog putničkog promet danas uvedena i jedna izvanredna linija Split-Supetar na BračuTijekom ovog vikenda u splitskoj  trajektnoj i  zračnoj luci očekuje se oko 53 tisuće putnika što je rekordni ovogodišnji vikend promet u tim lukama.


“Očekujemo da će ovog vikenda kroz splitsku trajektnu gradsku luku prometovati oko 35.000 putnika i oko 11.000 vozila u trajektima u oba smjera prema srednjodalmatinskim otocima,” rekla je u subotu Hini Jelena Ivulić voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu.


Dodala je kako je zbog povećanog putničkog promet danas uvedena i jedna izvanredna linija Split-Supetar na Braču.
Iznimno smo zadovoljni povećanjem promet putnika u splitskoj gradskoj luci,” istaknula je Ivulić.  dodavši kako je primjetan i porast putnika koji prema srednjodalmatinskim otocima ne putuju osobnim vozilima nego je riječ o stranim turistima koji su u Split doputovali vlakovima ili zrakoplovima te nastavljaju trajektima i katamaranima u smjeru srednjodalmatinskih otoka.


Voditelj  službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan je rekao kako će ovog vikenda  u njoj prometovati oko 18.000 putnika.
“Ovog vikenda u splitsku će zračnu luku sletjeti 120 zrakoplova od kojih je 100 komercijalnih, a 20 privatnih,” rekao je Melvan za Hinu.
Napomenuo je i kako je među putnicima koji u splitsku zračnu luku dolaze iz cijelog svijeta primjetan povećan broj Amerikanaca.