Posljedice nevremena

SNAŽNI VJETAR U NEKOLIKO ŽUPANIJA U Zagrebu ozlijeđena jedna osoba, padala stabla, oštećeni krovovi

Hina

Srušeno stablo u Osijeku / Foto Dubravka Petric

Srušeno stablo u Osijeku / Foto Dubravka Petric

Centar u Zagrebu je prijepodne zaprimio više dojava građana o padu stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stupovaJak vjetar u subotu je ostavio trag u brojnim županijama, od Osječko-baranjske do Krapinsko zagorske i Grada Zagreba, gdje je jedna osoba ozlijeđena, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.


U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je Županijski centar 112  na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć.


Centar je prijepodne zaprimio više dojava građana o padu stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.
Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.


Osijek / Foto Dubravka Petric/PIXSELL


U Zagrebačkoj županiji do prekida u opskrbi električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.


Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.


Županijski centar 112 Vukovar do 13 je sati zaprimio 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra, a Centar u Virovitici 30-ak.


O srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete dojave je dobio   Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stupovima.


Foto Dubravka Petric/PIXSELL


Olujni vjetar u Vukovarsko-srijemskoj županiji u subotu je uzrokovao teškoće u prometu te nanio štete na imovini, potvrdila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava, koja za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama.


Policija je zaprimila dojave da su drveća i grmlja pali na nekoliko prometnica u županiji, što je usporilo prometovanje, a oštećeno je i nekoliko vozila dok je Babinoj Gredi dalekovod pao na obiteljsku kuću.


U Jarmini je osobni automobil oštećen jer su nošeni vjetrom s obližnjeg objekta na njega pali crijepovi, u Vukovaru je osobni automobil oštećen uslijed pada grane s drveta. Također u Vukovaru, s objekta su pali crijepovi na motorna vozila.


Za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama.


Policijski službenici zajedno s pripadnicima vatrogasnih jedinica i djelatnicima elektroprivrede promptno reagiraju na dojave kako bi sanirali nastale posljedice, poručuju iz policije.


Osijek / Foto Dubravka Petric/PIXSELL


Osijek / Foto Dubravka Petric/PIXSELL