Odluka Vlade

Smijenjen Tomislav Petric, šef SAFU-a uhićen u aferi Softver

Hina

Tomislav Petric / Foto Zvonko Kucelin, Zadarski list

Tomislav Petric / Foto Zvonko Kucelin, Zadarski list

Temeljem prijedloga Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije razriješen je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dosadašnjeg ravnatelja Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU) Tomislava Petrica, koji je uhićen u aferi Softver zajedno s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac.


Temeljem prijedloga Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije razriješen je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.


Zdravko Marić imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci, sukladno Zakonu o potvrđivanju Statuta Azijske infrastrukturne investicijske banke (Narodne novine – Međunarodno ugovori, broj 7/21.).
Također je stavljen je izvan snage zaključak Vlade od 24. srpnja 2019. godine kojim je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić imenovan za člana Skupštine društva Plinacro d.o.o., koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske.