Zaraženi na odmoru?

Slovenci, Nijemci i Talijani spominju Pag kao mjesto gdje su se zarazili njihovi državljani. Ako je to točno, moguće je da je Pag neotkriveno žarište zaraze!

P. N.

Foto/Vedran Karuza

Foto/Vedran Karuza

Talijanski mediji pišu o još sedam talijanskih državljana, koji su bili pozitivni na koronavirus nakon što se vratili iz Hrvatske, ali oni nisu povezani s Pagom.Nakon dužnosnika slovenskog javnog zdravstva i njemačkih medija, i talijanski mediji pišu o svojim državljanima koji su se koronavirusom navodno zarazili na Pagu. Corriere della Sera piše o dvije osamnaestogodišnjakinje, maturantice, zbog kojih je najmanje 24 maturanta iz pokrajine Veneto u samoizolaciji. Te dvije maturantice, navodi se, vratile su se maturalnog putovanja na Pag zaražene koronavirusom. Cijeli razred stoga će biti testiran na koronavirus.


S Paga su se talijanski maturanti vratili prvog kolovoza, a putovanje im je organizirala agencija iz Brescie. Talijanski mediji pišu o još sedam talijanskih državljana, koji su bili pozitivni na koronavirus nakon što se vratili iz Hrvatske, ali oni nisu povezani s Pagom.


Njemački mediji također o Pagu


Podsjetimo, već smo objavili da o njemačkim državljanima navodno zaraženima na Pagu pišu i njemački mediji. U pitanju je deset maturanata, koji su također bili na odmoru na Pagu.
Glasnogovornica distrikta Göppingen ustvrdila je da većina maturanata ima simptome slične gripi, uključujući i respiratorne probleme. Svi maturanti nalaze se u samoizolaciji.


Putovanje na Pag njemačkim maturantima organizirala je agencija specijalizirana za party putovanja. Također njemački mediji pišu da se sve više javljaju slučajevi zaraze uvezeni s Balkana.


I Slovenci spominju Pag


Pag je kao mjesto zaraze spomenula i epidemiologinja slovenskog nacionalnoga instituta za javno zdravlje (NIJZ) Marta Grgič Vitek. Ona je ustvrdila da je Pag jedna od lokacija s koje dolaze “uvezeni” slučajevi zaraze koronavirusom.


Rekla je da je riječ o mladima koji odlaze u klubove i na masovna druženja gdje se ne pridržavaju pravila fizičke distance.