Škoro se žali da je sučeljavanje bilo “loš igrokaz”. Predsjednicu pita zašto je dosad šutjela o SOA-i

Hina

Foto Borna Filić / PIXSELL

Foto Borna Filić / PIXSELL

»Ona koja sukladno postojećim predsjedničkim ovlastima usmjerava rad sigurnosnih službi priznala je sustavnu korupciju u SOA-i i drugim službama i ustvrdila da u njima treba zaposliti mlade nekorumpirane ljude. Ova izjava Kolinde Grabar-Kitarović traži hitnu reakciju nadležnih državnih tijela i otvara niz vrlo ozbiljnih pitanja«, objavio je ŠkoroPredsjednički kandidat Miroslav Škoro u srijedu je ocijenio da je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović tijekom sučeljavanja predsjedničkih kandidata potvrdila korupciju u sigurnosnim službama što, istaknuo je, traži hitnu reakciju nadležnih državnih tijela.


»Ona koja sukladno postojećim predsjedničkim ovlastima usmjerava rad sigurnosnih službi priznala je sustavnu korupciju u SOA-i i drugim službama i ustvrdila da u njima treba zaposliti mlade nekorumpirane ljude. Ova izjava Kolinde Grabar-Kitarović traži hitnu reakciju nadležnih državnih tijela i otvara niz vrlo ozbiljnih pitanja«, objavio je Škoro na Facebooku.


Sinoćnje sučeljavanje nazvao je »loše režiranim igrokazom na HRT-u«, koji je obilježila jedna izjava aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović.
Priznanje o korupciji u sigurnosnim službama, smatra Škoro, otvara uz ostalo i pitanja zašto je aktualna predsjednica dosad o tome šutjela i što je poduzela te zna li za to premijer Plenković.


»Jedina svrha igrokaza zvanog sučeljavanje na HRT-u bila je prikazati Kolindu Grabar-Kitarović relativno ozbiljnom, no ispala je krajnje neozbiljna političarka koja i unutar ovih skučenih ovlasti predsjednika ne radi dobar posao i dozvoljava potpunu eroziju sigurnosnog sustava«, zaključio je Škoro u objavi.


Grabar-Kitarović je tijekom sučeljavanja izjavila da se bori s korupcijom u SOA-i i drugim službama, te da je vrijeme da se u taj sustav zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani.


Pojašnjavajući u srijedu svoju izjavu navela je da je korupciju u sigurnosno-obavještajnom sustavu naslijedila od bivšeg predsjednika države Ive Josipovića i bivšeg premijera, sada predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića.