Suko

Škoro se nastavlja prepucavati s Obuljen Koržinek: ‘Zasjela je u fotelju s nula glasova’

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Ministrica bez legitimiteta lamentira na temu mog mladenačkog sviranja gitare prije 35 godina u klubu Muzičke omladine u OsijekuNastavlja se prepucavanje Miroslava Škore i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, koje je otpočelo jučerašnjom Škorinom izjavom kako se “u Rijeci na otvorenju EPK dogodio komunistički dernek”.


Škoro kaže kako su tjerali zeca, a istjerali medvjeda.


“Nakon moje izjave o komunističkom derneku na otvaranju EPK u Rijeci, javila se ministrica kulture koja je zasjela u fotelju s nula glasova na izborima. Ministrica bez legitimiteta lamentira na temu mog mladenačkog sviranja gitare prije 35 godina u klubu Muzičke omladine u Osijeku, stavljajući to u ravan s vođenjem ministarstva kulture i financiranjem čudnih instalacija čudnog imena u sklopu jednog europskog projekta.
Ako se ministrici demokracija i kulturna politika svode na davanje 10 milijuna eura hrvatskih poreznih obveznika za glorifikaciju nasljeđa totalitarnog režima i slavljenje zvijezde petokrake pod kojom je razarana Hrvatska, onda definitivno nemamo isti pojam demokracije i hrvatske kulture. Ustvari, suradnja HDZ-ove ministrice i SDP-ovog gradonačelnika ogledalo je budućeg koalicijskog krčmenja države u režiji tih dviju stranaka. Puno proračunskog novca, još više korupcije i krađe i na kraju propali projekt na račun naroda.


Nikoga ne treba čuditi što je projekt ‘Rijeka EPK’ obilježen nepravilnostima i korupcijom kad ga je “nadgledala” Nina Obuljen Koržinek, ista ona koja kao članica Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra nije reagirala ni spriječila brojne nepravilnosti na koje je ukazao nedavni nalaz Državne revizije o poslovanju HAVC-a. Eto, probali neki istjerati zeca, kad ono – medvjed!”, napisao je Škoro na Facebooku.