Mjere protiv korone

Školski kalendar neće se mijenjati, ali… Fuchs kaže da je moguća online nastava, odluka na županijama?

Portal Novi list

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Da, možda prijeđemo na nekakve oblike online nastave, ali to ćemo vidjeti još", naglasio je FuchsMinistar Davor Božinović jutros je kazao kako se razmišlja o produljenju praznika za učenike idući tjedan.


To je komentirao Radovan Fuchs, ministar obrazovanja.


“Praznici su definirani kalendarom. Mogu se neke manje izmjene raditi, ali to poremeti satnicu u svim školama. Ne kažem da je nemoguće, ali je dosta komplicirano. Da, možda prijeđemo na nekakve oblike online nastave, ali to ćemo vidjeti još”, naglasio je Fuchs, prenosi HRT.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja neće mijenjati kalendar školske godine, niti učenicima produljivati jesenske praznike predviđene do 3. studenoga, potvrdio je Jutarnjem glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja, Božo Pavičin.


Pavičin dodaje kako nema potrebe za donošenjem odluke o produljenju školskih praznika na nacionalnoj razini, zahvaljujući postojećem modelu po kojemu svaka škola, odnosno županija, samostalno donose odluke o prelasku na online nastavu.


– Kao i čitave prošle školske godine, tako i sada, prelazak na online nastavu predviđa se za onu sredinu gdje se pojavi potreba zbog većeg broja zaraženih učenika. Uz takav model, nema smisla da djeca na pojedinim područjima ne idu u školu ukoliko nemaju nijednog zaraženog učenika ili imaju tek mali broj njih, kaže Pavičin za Jutarnji.