Život u Zoološkom vrtu

Sjećate se medvjedića Matije koji je pronađen na cesti? Danas odlično napreduje

P. N.

Matija danas teži 12,3 kilograma /  Foto Screenshot N1

Matija danas teži 12,3 kilograma / Foto Screenshot N1

"Matija ima 12,3 kilograma i jako dobro napreduje. U veljači kada je došao kod nas imao je tek dva kilograma. Odmah smo ga smjestili u jazbinu i othranjivali ga na bočicu. Prvu noć smo se bojali da neće preživjeti, ali danas smo jako zadovoljni", otkriva Dijana Beneta iz Zoološkog vrta ZagrebGošća Newsrooma televizije N1 bila je Dijana Beneta iz ZOO Zagreb. U veljači je u Zoološki došao Matija sa samo dva kilograma. A danas?


“Matija ima 12,3 kilograma i jako dobro napreduje. U veljači kada je došao kod nas imao je tek dva kilograma. Odmah smo ga smjestili u jazbinu i othranjivali ga na bočicu. Prvu noć smo se bojali da neće preživjeti, ali danas smo jako zadovoljni”, otkriva Dijana Beneta iz ZOO Zagreb, piše portal televizije N1.


“Matija je nađen u trenutku kada je tek progledao i kontakt s ljudima je bio neminovan, on poznaje samo nas i s nama povezuje ono pozitivno jer ga hranimo. Medvjedi su najpodložniji tzv. inprintigu gdje se povežu s ljudima brzo.”
Ističe i da je medvjede teško vratiti u prirodu pa ne zna hoće li Matija biti dobar kandidat za to. U ovom trenutku joj je najvažnije da medvjedić raste i napreduje.


Medvjedić Matija u Zoološkom vrtu Zagreb / Screenshot N1


Medvjedić Matija u Zoološkom vrtu Zagreb / Screenshot N1