Nürnberg

Sjajni rezultati hrvatskih inovatora na međunarodnom sajmu inovacija IENA 2022.

Hina

Zlatnu medalju osvojila je inovacija Vladimira Cviljušca / Foto Davor Visnjic/PIXSELL

Zlatnu medalju osvojila je inovacija Vladimira Cviljušca / Foto Davor Visnjic/PIXSELL

Predstavljeno je više od 500 inovacija iz 26 zemaljaHrvatski inovatori su na 73. međunarodnom sajmu inovacija IENA 2022. osvojili četiri zlatne, tri srebrne i četiri brončane nagrade, izvijestila je u nedjelju Hrvatska zajednica inovatora.


Sajam koji ima 70 godišnju tradiciju jedan je od najuglednijih a održan je od 27. do 30. listopada u njemačkom Nürnbergu. Predstavljeno je više od 500 inovacija iz 26 zemalja.


Zlatne medalje osvojile su inovacije “Primjena tiskanih računalno generiranih holograma kao sigurnosnih elemenata“ inovatora Vladimira Cviljušca sa zagrebačkog Grafičkog fakulteta,  “Low Power Data Logger” inovatora Danijela Krište iz Osijeka, “Pametni virtualni prekidač PRO-I” inovatora Lovre Stipanovića, Josipa Oroza (mentor Ivan Vlainić) iz Društva pedagoga tehničke kulture i informatike iz Samobora, “Q2.ALL modularna kabina za osobnu higijenu” inovatora Svena Maričića i Ivana Veljovića sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Srebrne medalje osvojile su inovacije “PullUpCounter – brojač zgibova” inovator Petar Dundara sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, “Pametne rolete” inovatora Marka Šimića te mentora Ivana Mihaljevića iz Poštansko telekomunikacijske škole iz Zagreba,  “Pametna PLANK strunjača” inovatora Kristijana Crnića, Nikole Mirkovića, Erika Brauna, Luke Galunića i Gabrijela Dumbovića (mentori Ivan Vlainić i Stjepan Razum).


Brončane medalje osvojile su inovacije “Dimenzijska mjerna stanica” inovatora Ivana Orlovića, Marijana Kranjčeca i Filipa Čurčije iz tvrtke HS Produkt, “Inovativna tehnologija za reciklažu opada MO-BO-TO” inovatora Đure Horvata iz tvrtke Tehnix, “Višenamjenske cijevi za navodnjavanje poljoprivrednih površina” inovatora Frane i Tomislava Pokrajčića iz tvrtke JEL-TOM, “Virtualna knjiga” inovatora Martine Licul i Alana Burića (mentor Nikola Vujačić) iz Gimnazije Pula.