Nasilje Torcidaša

Sindikat policije Hrvatske osudio navijačke nerede: Doveli su u opasnost sve putnike i vozače

Portal Novi list

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Navijači su se oglušili na upozorenja i naredbe policijskih službenika koji su ih pratili te su u velikom broju napali policijske službenike iz više policijskih uprava, poručuju.Sindikat policije Hrvatske osuđuje organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica, dovodeći u opasnost sve putnike i vozače na tom dijelu autoceste.


“Navijači su se oglušili na upozorenja i naredbe policijskih službenika koji su ih pratili te su u velikom broju napali policijske službenike iz više policijskih uprava.


Ovakvo ponašanje nema opravdanja niti ima veze sa sportom. Uporno upozoravamo na skupine koje organiziraju nerede i napade na policajce pod krinkom navijanja.
Vrijeme je da se otkrije tko stoji iza takvih aktivnosti i da navijačke organizacije počnu raditi isključivo u okviru zakona i svog propisanog djelovanja.


Hvala policijskim službenicima čija je brza reakcija spriječila daljnju ugrozu vozača i putnika na autocesti te želimo brz oporavak kolegama koji su napadnuti i ozlijeđeni jer su radili svoj posao – čuvali sigurnost građana”, stoji u priopćenju Sindikata policije Hrvatske.