DEMANTIRAJU KRITIKE

Sindikat “Pletera” prozvao svog predsjednika Uprave: “Pa mi smo ovdje od prvog dana, zašto nas nije branio”

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Apsurdna činjenica je da ti isti zaposlenici koji pripremaju obroke, na iste nemaju pravo jer je predsjednik uprave društva obećao pregovore o istome, a nikad ih nije počeo", ustvrdili su iz sindikata u priopćenju.ZAGREB – Iz Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, koji djeluje u trgovačkom društvu “Pleter-usluge”, u petak su prozvali predsjednika Uprave društva što nije odmah reagirao na tvrdnje da se “Pleter” pojavio u Petrinji tek dva tjedna nakon potresa.


“Zaposlenici Pletera su od prvog dana razornog potresa na svojim radnim mjestima i pripremaju obroke za sve korisnike koji su se tih dana našli u prostoru vojarne u Petrinji. Riječ je o određenom broja vojnih osoba, kao i 400 do 500 civila kojima su pripremani i dijeljeni topli obroci”, izvijestili su iz Sindikata djelatnika u vojci i državnim službama.


Sindikat je u priopćenju ocijenio neprimjerenim što predsjednik uprave društva, odmah nakon prozivki iz medija, “nije stao u obranu ponajprije vrijednih zaposlenika i na primjeren način iskomunicirao i izvijestio javnost što i rade i gdje mu se nalaze djelatnici”.
Predsjednika Uprave pozvali su na poštivanje svih prava zaposlenika proisteklih iz Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za zaposlene društva Pleter, kao i usvajanje odluke društva o novčanom nagrađivanju i slobodnim danima zaposlenicima koji su sudjelovali u prehrani korisnika s područja pogođenim katastrofalnim potresom u izvanrednim i ekstremnim radnim uvjetima, a vodeći se primjerom drugih poslodavaca i sličnih odluka.


“Apsurdna činjenica je da ti isti zaposlenici koji pripremaju obroke, na iste nemaju pravo jer je predsjednik uprave društva obećao pregovore o istome, a nikad ih nije počeo”, ustvrdili su iz sindikata u priopćenju.


“Naši pregovori uglavnom završavaju ili na sudu ili kao prijava Državnom odvjetništvu ili kao prijava Državnom inspektoratu ili kao prijava nadležnim ministarstvima”, stoji, uz ostalo, u priopćenju Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama koje potpisuje zamjenik predsjednika Tomislav Petrović.


Dodali su i kako je primjerice plaća kuhara u “Pleteru” nešto iznad 4.500 kuna, ovisno o godinama radnog staža.