Potez hrvatskog europarlamentarca

Ivan Vilibor Sinčić zbog najave o cijepljenju prijavio Plenkovića Vijeću Europe:”Pozivam vas da se oduprete prijetnjama i ucjenama”

P. N.

Ivan Vilibor Sinčić / NL arhiva

Ivan Vilibor Sinčić / NL arhiva

"Sreo sam na stotine političara i lidera svojih zemalja, ali nikad nekog toliko očajnog, osobito toliko neuspješnog da mu je država najsiromašnija i najkorumpiranija u Europskoj uniji, a napuhanog do neba. Pozivam vas da se oduprete prijetnjama i ucjenama, jer kad jednom na njih pristanemo, kraja neće biti!", stoji u Sinčićevoj objaviHrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić je zbog jučerašnje najave Andreja Plenkovića prijavio Vijeću Europe, javlja Index.


Podsjetimo, Plenković je jučer najavio da će državne potpore tvrtkama u pandemiji uvjetovati cijepljenjem njihovih vlasnika i radnika, što je izazvalo burne reakcije u javnosti.


 
Zbog toga je Sinčić danas na Facebooku objavio da je Plenkovića prijavio Vijeću Europe.“Prijavio sam Plenkovića danas Vijeću Europe. Smatram da je skandalozno, krajnje nehumano i degutantno svome narodu prijetiti egzistencijom”, napisao je Sinčić na Facebooku.


“Sreo sam na stotine političara i lidera svojih zemalja, ali nikad nekog toliko očajnog, osobito toliko neuspješnog da mu je država najsiromašnija i najkorumpiranija u Europskoj uniji, a napuhanog do neba. Pozivam vas da se oduprete prijetnjama i ucjenama, jer kad jednom na njih pristanemo, kraja neće biti!”, stoji u Sinčićevoj objavi uz koju je priložio i screenshot maila koji je poslao Vijeću Europe.