Teške optužbe

Severina proziva zbog korupcije u njenoj bitci za skrbništvo nad sinom, Ministarstvo poslalo nadzor u Centar za socijalnu skrb

Vanja Vesić

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Resorno ministarstvo jučer je potvrdilo da je pokrenulo izvanredni nadzor nad zakonitošću rada zagrebačkog Centra za socijalnu skrb - Podružnice Maksimir, u slučaju određivanja skrbništva nad sinom Severine Vučković i Milana PopovićaZAGREB – Nakon što je pjevačica domaće estrade Severina Vučković u intervjuu portalu H-alteru teško optužila sustav socijalne skrbi i dvadesetak poznatih i nepoznatih osoba za opstrukciju njezine višegodišnje borbe za skrbništvo nad djetetom, resorno ministarstvo jučer je potvrdilo da je pokrenulo izvanredni nadzor nad zakonitošću rada zagrebačkog Centra za socijalnu skrb – Podružnice Maksimir, koja je vodila njezin slučaj. Ministarstvo rada i socijalne skrbi počelo je prikupljati i izdvajati dokumentaciju iz Centra.


Predrasude


U intervjuu koji je podigao veliku medijsku prašinu, osim bivšeg partnera Milana Popovića, pravnika, sudaca, odvjetnika, liječnika i Centra, prozvala je i bivšeg gradonačelnika Zagreba, pokojnog Milana Bandića i njegove bliske suradnike tvrdeći da su zbog novca pogodovali Popoviću. Ispričala je i neke nepoznate detalje o gubitku skrbništva nad sinom kojeg je dobila s bivšim partnerom.


– Centar Maksimir svih ovih godina donosi svoja mišljenja na temelju predrasuda o meni koje crpe iz trač-rubrika i neprovjerenih objeda školske ravnateljice. Milan je imao privilegij tamo dolaziti u svako vrijeme i dobivao sve pogodnosti koje se meni ne priznaju. Apriori su uzimali zdravo za gotovo sve što je škola slala, sve što je otac slao, a moje dopise su potpuno ignorirali i proglasili me nesuradljivom. I tako postanete »nesuradljiva i manipulativna majka«. Dobijete svoju etiketu – dio je Severininih riječi koja je navela da iza svega stoji mreža od 22 osobe koje su joj otežavale u postupku dobivanja skrbništva nad sinom. Među interesantnim navodima je i uloga Bandića, njegovog tadašnjeg pročelnika za obrazovanje Ivice Lovrića i Gzima Rexhepija, liječnika i Bandićevog suradnika kojeg, podsjećamo, USKOK istražuje upravo zbog pokušaja utjecaja na vještaka da se skrb nad djetetom dodijeli imućnom Popoviću.
– U jesen 2017. dolazim prvi put kod Bandića. Mi smo već imali neke susrete. Htio se slikati sa mnom za neku naslovnu stranicu, što nisam htjela, a poslije je bio ljut jer sam pjevala na Trgu za Novu godinu, pa su mi on i njegov prijatelj htjeli dati novac ispod stola, a ja nisam htjela bez ugovora. Smiješni dečki. Bandić me želi odobrovoljiti, pa preda mnom naziva ravnatelja Arene Zagreb da mi dogovori koncert preko veze kao što radi drugim izvođačima. Meni to ne treba, ja ga molim da nazove Gzima i Ivicu Lovrića i kaže im da se maknu od mojeg djeteta. Bandić počinje vikati na mene govoreći da Milan želi dati 50 milijuna eura Zagrebu – ispričala je Severina.


Glavni je umro


– Koristim sada mogućnost da poručim javnosti da je umro glavni, a to je Milan Bandić. No iza njega su ostali oni koji postaju još gori i crnji likovi, kazala je u razgovoru kroz koji se osvrnula na zlosretnu vezu s Popovićem.


– Svoje mjesto ima i sutkinja Tea Golub, koja je slučajno skijala u Austriji u isto vrijeme i na istom mjestu kao i Milan i koja je razvela mene i mog supruga pri čemu su to mediji u Srbiji znali prije mene. To je sutkinja koja nije našla ni jedne lijepe riječi za mene kao majku, i dodijelila je sina, koji je cijeli život živio sa mnom, ocu. Tu je posebna skrbnica Ana Bokulić, koja je tražila da vodi naš predmet, a ove je godine nakon moje privatne tužbe Upravni sud presudio da je imenovana za posebnu skrbnicu moga sina protivno zakonu i potom je razriješena. U mreži je Ratko Maček, barem je bio, ispričala je pjevačica spomenuvši na kraju bizarnu prepisku s patrijarhom Porfirijem za koju se tvrdilo da je imala i prijeteći sadržaj prema poglavaru SPC-a, no, da joj on, unatoč teškim riječima »oprašta«.


– Novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebat će mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi ponovo krsti u pravoslavnoj bez suglasnosti majke. Toga nema nigdje, kazala je u intervjuu za H-alter.


– Sve se da provjeriti i ovo je moj poziv da se to istraži, i preuzimam odgovornost za sve što sam rekla. Nisam ovo istraživala iz hira, kamo sreće da moje dijete nije prolazilo i da ne prolazi traume, i ja skupa s njim, poručila je Severina.