Alen Ružić

Šef riječkog KBC-a otkrio je li on novi ministar zdravstva, ali i kako se cijepljeni liječnik opet prijavio za cijepljenje

Portal Novi list

Alen Ružić / Snimio Marko GRACIN

Alen Ružić / Snimio Marko GRACIN

Između ostalih pitanja, novinari su pitali Ružića je li on možda novi ministar zdravstva. Šef riječkog KBC-a Alen Ružić danas je objasnio što se dogodilo u slučaju cijepljenja riječkog liječnika Leonarda Bressana.


Taj se liječnik, iako već cijepljen, naime opet prijavio za cijepljenje putem platforme Cijepise što pokazuje da podaci nisu usklađeni.


– Kolega Bressan je bio prvi koji se cijepio u našem programu alergičara. Upravo kako je bio prvi tako s naše strane nije bio unesen u bazu odnosno njegovi podaci nisu s naše strane otišli u zajedničku bazu.
Dakle, greška je s naše strane bila, a ne u sustavu Cijepise. Greška je ispravljena i svi koji su cijepljeni kod nas su sada uneseni – rekao je Ružić.


Između ostalih pitanja, novinari su pitali Ružića je li on možda novi ministar zdravstva.


– Mi smo regija koja je trenutno najteže pogođena s covidom, imamo novu bolnicu u izgradnji, držim i nastavu na fakultetu, dežuram u bolnici još uvijek i još sam pomoćnik rektorice. Mislim da je to sasvim dovoljno obaveza u ovom trenutku – rekao je Ružić.


Na inzistiranje novinara što bi bilo ako ga zaista pozovu u Vladu, rekao je:


– To sada nije realno, neću biti novi ministar, nije realno da me pozovu, imam puno posla u Rijeci… Nije moguće da me pozovu… – rekao je Ružić.