Damir Mikuljan

Šef NO-a Ine: Hrvatskim članovima Uprave uskraćene otpremnine

Portal Novi list

Foto arhiva NL

Foto arhiva NLPoslijepodne je održana sjednica Nadzornog odbora INA-e na kojoj su potvrđeni novi hrvatski članovi uprave: Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović i Marin Zovko koje je predložila Vlada.


A jednoglasno su razriješeni postojeći članovi, koji unatoč javnim apelima pa i premijera osobno, s tih pozicija nisu htjeli otići. Razlog ili barem dio razloga sigurno je u vrtoglavim otpremninama, no vladajući već danima uvjeravaju da postoje načini da im se zahvale bez isplate otpremnine.


RTL-ova reporterka Dajana Šošić o svemu je razgovarala s Damirom Mikuljanom, predsjednikom Nadzornog odbora. Mikuljan je kazao kako je na sjednici nađen važan razlog za opoziv imenovanja prijašnjih članova Uprave.


“Nisu ništa rekli, jer nisu bili pitani o tome. Svih 9 članova Nadzornog odbora donijelo je jednoglasnu odluku”, kazao je.


Kazao je i kako je iznos otpremnina poslovna tajna.


“Jasno i decidirano moram odgovoriti da je jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora uskraćeno pravo na otpremnine”, kazao je Mikuljan te dodao da ne zna što oni namjeravaju.


Govoreći o rezultatima interne istrage, Mikuljan je kazao da su oni pokazali na nedostatnost poslovnih procesa koji su bili obavljani u samom sektoru plina i nedovoljne kontrole od strane L3 i L2 razine.


“Ta konačna kontrola i istraga nije okončana, bit će nastavljena vanjskom revizijom. Sve što je iznijeto danas predano je USKOK-u radi objašnjenja i daljnjih činjenica koje treba utvrđivati”, kazao je.


Kazao je i kako se pregledavaju svi ugovori te da ne mogu unaprijed govoriti o spornim ugovorima.