Slučaj Damira Škare

Šef HAK-a o HDZ-ovcu uhićenom zbog silovanja: ‘Žao mi je te žene, vjerujem da nije jedina’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Po njegovu mišljenju, Škaro je živio iznad svojih mogućnosti, često je, tvrdi, ispoljavao obijest i bahatost, i sve to mu na pragu 60. godine nije trebaloBivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku iz BiH na graničnom prijelazu Stara Gradiška.


Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.


Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije ‘Provjereno’ Nove TV.


Napao ju s leđa
“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti.


Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za ‘Provjereno’.


Reporterima je također rekla kako se boji Škare, da se boji i za svoju djecu, te je istaknula kako je on vrlo brzo doznao za njezinu prijavu.


Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, dobila je, tvrdi, Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila, kazala je reporteru Provjerenog.


Bio je sve, i zakon i sud


Cijeli slučaj za Jutarnji je komentirao predsjednik Hrvatskog Autokluba Slavko Tušek.


– Žao mi je zbog svega, žao mi je te žene i što joj se to dogodilo, ali vjerujem da ona nije jedina. Sve to pogađa i našu asocijaciju jer je Damir Škaro bio član Upravnog odbora kao predsjednik najvećeg autokluba u zemlji i kluba s najviše intervencija, ispričao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek Jutarnjem.


On Škaru poznaje još iz boksačkih dana jer se i sam u mladosti bavio atletikom, ali kaže da su se u jednom trenutku pogubili. Tušek se prisjeća da je Škaro u AK Siget došao sa skupinom ljudi koju je predvodio bivši glavni tajnik HAK-a Ile Baković i da se tamo nametnuo kao čelni čovjek.


– On je u AK Siget bio sve, i zakon i sud. Poznat je kao veliki autokrat i onaj tko ne postupa po njegovu, ne može opstati u tom autoklubu, kaže Tušek.


Dodaje da je i sam imao neugodnih situacija sa Škarom, ali odmah nudi i objašnjenje zašto je Škaro u Upravnom odboru HAK-a.


– Predložio sam ga jer je ipak bio na čelu najvećeg kluba po broju članova i intervencija i smatrao da ću tako izbjeći da radi protiv HAK-a, kaže Tušek.


Po njegovu mišljenju, Škaro je živio iznad svojih mogućnosti, često je, tvrdi, ispoljavao obijest i bahatost, i sve to mu na pragu 60. godine nije trebalo, piše Jutarnji.