Reakcije na zahtjev DORH-a

SDP: Rekonstrukcija Vlade je bila prikrivanje kriminala. Svi znaju što je Kušćević radio

Hina

Davor Bernardić / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Davor Bernardić / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Objava je uslijedila nakon što je DORH zatražio skidanje Kuščevićevog imuniteta kako bi otvorio istragu o izmjenama prostornog plana općine Nerežišća i POS-ovim stanovima na Braču dok je Kušćević tamo bio načelnik općineNakon što je DORH od Sabora zatražio skidanje zastupničkog imuniteta donedavnom ministru uprave Lovri Kuščeviću zbog zlouporabe položaja i ovasti, SDP je u četvrtak ocijenio da »rekonstrukcija Vlade nije bila ništa drugo nego prikrivanje kriminala«.


»Svi u Hrvatskoj znaju što je ministar Kuščević radio«, objavio je SDP na svojoj facebook stranici.


Objava je uslijedila nakon što je DORH zatražio skidanje Kuščevićevog imuniteta kako bi otvorio istragu o izmjenama prostornog plana općine Nerežišća i POS-ovim stanovima na Braču dok je Kušćević tamo bio načelnik općine.
»Nema nikoga tko u ovom trenutku nije svjestan da je ministar svoje imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist. Ovo je samo još jedan dokaz da rekonstrukcija Vlade nije bila ništa drugo nego prikrivanje kriminala«, istaknuo je SDP.


SDP-ov Gordan Maras, član saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje će najkasnije do utorka raspravljati o DORH-ovu zahtjevu, izjavio je da je »sigurno, a na što SDP upozorava već godina, da je Vlada HDZ-a, odnosno, Andreja Plenkovića, čeličnim šakama uhvaćena u spiralu korupcije«.


»Ova HDZ-ova Vlada je najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska ikada imala jer se ovakve stvari nisu događale ni tijekom devedesetih godina kada su kriteriji korupcije bili puno niži nego što su danas«, zaključio je Maras.