Parlamentarni izbori

SDP-ova RESTART koalicija nazvala se pobjedničkom i objavila da je spremna za izbore

Portal Novi list

Foto Pixsell

Foto PixsellNa konferenciji za medije u petak u Saboru čelnici stranka okupljenih u RESTART koaliciju iskazali su spremnost za naredne parlamentarne izbore, koji su prema najavama vladajućih izgledni u naredna dva mjeseca po raspuštanju Sabora u ponedjeljak 18. svibnja.


„Pobjednička RESTART koalicija za novi početak Hrvatske spremna je za izbore na kojima će uvjerljivo pobijediti. Kad god budu izbori, a nama je svejedno kad će oni biti, pozivamo građane da izađu na izbore i da kažu ne političkoj korupciji koju smo gledali posljednje četiri godine, da kažu ne koaliciji Bandić-HNS-HDZ, tzv. žetončić koaliciji, i da kažu ne neviđenom lopovluku koji su nažalost ljudi morali gledati zadnje četiri godine od ove najkorumpiranije vlade u hrvatskoj povijesti,“ rekao je Davor Bernardić.


Posebno je pozvao sve stanovnike pogođene potresom da izađu na izbore, jer oni su nažalost ostali bez svog doma, a ova Vlada ih je ostavila na cjedilu. Naš je zajednički zadatak da Hrvatskoj osiguramo restart, odnosno novi početak, rekao je.
Tvrdi da će uskoro predstaviti izborni program kojim će Hrvatskoj ponuditi novi početak. Podsjetio je na činjenicu da je iz ove Vlade otišlo 15 ministara zbog ozbiljnih sumnji na korupciju. „Plenkovićev HDZ je postao sinonim za korupciju,“ kazao je.


Goran Aleksić iz Snage ističe ukoliko glasaju za njih, 125 tisuća građana koji su ugovarali kredite u švicarcima mogu očekivati rješavanje njihovih problema. Kaže da će djelovati institucionalno, omogućiti besplatan pristup na sudove, otvoriti urede diljem Hrvatske za besplatnu pravnu pomoć i donijeti zakon za obeštećenje.


„Ovršeni i blokirani mogu očekivati maksimalno smanjenje ovršnih troškova. Zabranit ćemo faktoring agencijama da harače hrvatske građane, a HNB-u ćemo dati ovlast da vrše nadzor nad njima. Prema tome, glasajte svi vi ovršeni i blokirani, svi vi oštećeni pljačkom hrvatskih banaka, i budite sigurni da sve ono što je potpisano u sporazumu da će biti i izvršeno,“ rekao je Aleksić.


Silvano Hrelja iz HSU-a želi podsjetiti umirovljenike na sve zakonske prijedloge koje je njegova stranke predlagala posljednjih godina. Ističe da vjeruje u njihov razum, da neće nasjesti na malo novaca pred izbore od strane vladajućih koji na taj način žele skupiti malo njihovih glasova.


Anka Mrak-Taritaš smatra da Hrvatsku čeka teška jesen, zbog čega se HDZ i odlučio na ljetne izbore.


„Čekaju nas posljedice korona krize, a u Zagrebu nas čekaju i posljedice od potresa koje se već preko 50 dana ne rješavaju. Nudimo građanima jednu novu, bolju budućnost i toliko nužne reforme,“ rekla je Mrak-Taritaš.