NOVI ANGAŽMAN

Ruža Tomašić odlazi iz EU parlamenta, bit će na listi Škorinog Domovinskog pokreta za parlamentarne izbore

Portal Novi list

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

"Vjerojatno će me staviti u 10. izbornu jedinicu, gdje, kako, ne znam. Ali ja sam već najavila i rekla točan datum kad odlazim iz EU parlamenta, dakle to je 30. 6. 2021.", kazala je TomašićRuža Tomašić će biti na listi Domovinskog pokreta. Najavljuje odlazak iz EU parlamenta sljedeće godine.


“Vjerojatno će me staviti u 10. izbornu jedinicu, gdje, kako, ne znam.


Ali ja sam već najavila i rekla točan datum kad odlazim iz EU parlamenta, dakle to je 30. 6. 2021.”, kazala je Ruža Tomašić, zastupnica u EU parlamentu (HKS) za dnevnik.hr.
U središnjicu HDZ-a stigli su prijedlozi županijskih odbora. Pregledavat će ih tek po povratku s dalmatinske turneje, no Karlovački HDZ otkrio je da je za listu predložio i Maju Grbu Bujević – ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i poznato lice Nacionalnog kriznog stožera. No to ne znači da će se ona na listi i naći.


“Razgovori se vode sa čitavim nizom ljudi s kojima smo svjetonazorski i programski blizu i naravno bit će određenih kandidata koji će biti na listi stranke, a koji nisu članovi stranke“, rekao je Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a. Put je tako otvoren i bivšoj europarlamentarki Marijani Petir koja se s HDZ-om pokušavala dogovoriti i za EU izbore, ali nije se htjela učlaniti u stranku.