Selimir Ognjenović

“Rujan bi nam mogao biti rekordan”: Upiti i rezervacije u Njemačkoj podižu optimizam

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin, Ivica Tomić

Foto Marko Gracin, Ivica Tomić

Rekao bih da će uspjeh sezone ovisiti o tome koliko će ona trajati, odnosno koliko će se produžiti u posezonu, kaže Selimir Ognjenović, čelni čovjek minhenskog touroperatora ID Riva toursNa sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac  s Karlheinzom Jungbeckom, zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC  bio je i Selimir Ognjenović, čelni čovjek minhenskog touroperatora ID Riva tours.


Komentirajući najave s njemačkog tržišta, kazao je kako je ovaj autoklub pravo mjesto za slanje poruke o sigurnosti Hrvatske i spremnosti za doček gostiju.


I on je istaknuo kako je projekt Safe stay naišao na odličan odaziv.
– Autogosti su nam, jasno, u fokusu, odnosno bili su važni i prije, međutim, s obzirom na situaciju, jasno je da su sve uči uprte u njih, a da će se aviopromet ipak sporije oporaviti.


Što se tiče situacije u Bavarskoj i najava za sezonu, mogu reći kako je bavarski glavni grad živnuo, čak i brže nego sam očekivao, a kod nas imamo po 250 do 300 upita i rezervacija dnevno što je gotovo kao u najboljim mjesecima.


Ono što je, međutim, problem jest vrlo kratko vrijeme za realizaciju tih najava, s obzirom na to da se dobar dio bukinga u normalnim godinama odradi krajem godine ili u veljači. Rekao bih da će uspjeh sezone ovisiti o tome koliko će ona trajati, odnosno koliko će se produžiti u posezonu.


Ako nas ne zatvore zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije, a ona je osnovni uvjet dolazaka, nama će rujan biti rekordan.


A iz tog je razloga i iznimno važan susret ministrice Brnjac s njemačkim autobuserima koji su važan dio pred i posezone, a koji su pretrpjeli snažan udarac pandemije u vidu smanjenja prometa, rekao nam je Ognjenović.