Odjel za korporativne komunikacije

Reakcija Hrvatskog telekoma: Izjave izvjesnih pojedinaca ne želimo komentirati i smatramo ih klevetničkima

P. N.

foto: Slavko Midzor/PIXSELL

foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Upravljanje novcem što uključuje i kupnju obveznica ili bilo kojih drugih financijskih instrumenata ne utječe na dobit kompanije koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima...."Odjel za korporativne komunikacije Hrvatskog telekoma poslao je reagiranje na članak Hine, koji smo na našem portalu objavili pod naslovom „Dioničarima HT-a isplaćena manja dividenda, kreće suđenje po tužbi protiv Deutsche Telekoma“. Reakciju Hrvatskog telekoma prenosimo u cijelosti.


“Hrvatski Telekom je na burzi izlistana kompanija te posluje transparentno i u skladu s najvišim standardima korporativnog upravljanja. U tom smislu je i činjenica da je kompanija u prosincu 2016. godini uložila 125 milijuna eura u obveznice transparentno objavljena.


Obveznice su iskupljene u travnju, 2020. godine u punom iznosu te nema nikakve dvojbe da je predmetno ulaganje dobra investicija kojom ni u kojem slučaju nije počinjena šteta ni jednom od dioničara, a niti državnom proračunu. Dapače, konkretno ulaganje je doprinijelo održavanju vrijednosti kompanije.
Pritom, upravljanje novcem što uključuje i kupnju obveznica ili bilo kojih drugih financijskih instrumenata ne utječe na dobit kompanije koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima.


Izjave izvjesnih pojedinaca koji svoje partikularne interese pokušavaju neutemeljeno prikazati kao javni interes koristeći se pritom netočnim informacija nemaju uporište niti u jednoj činjenici te ih ne želimo komentirati i smatramo ih klevetničkima.”