PaRiter i HollaBack!

Razgovor o uličnom uznemiravanju: Zašto ga ne smijemo tolerirati?

Portal Novi list

Razgovor će biti održan na Zoomu te biti emitiran uživo na Facebooku PaRitera i Hollaback! Croatia, 16. travnja u 10 satiU sklopu Međunarodnog tjedna protiv uličnog uznemiravanja od 11. do 17. travnja 2021. PaRiter iz Rijeke i HollaBack! Croatia organiziraju jednosatni razgovor na temu uličnog uznemiravanja.


“Pozivamo vas da se pridružite Razgovoru o uličnom uznemiravanju koji će se održati putem platforme Zoom te će biti emitiran uživo na Facebook stranici PaRitera i Hollaback! Croatia, a održat će se u petak, 16. travnja 2021. godine u 10:00 sati.


Prošlogodišnja kampanja #ženeujavnomprostoru otkrila je užasavajuću razinu nasilja koje žene doživljavaju u javnom prostoru i dio svjedočanstava koja su podijeljena putem hashtaga #ženeujavnomprostoru pretočeno je u web stranicu bitna.si.
U kampanji je na tisuće žena podijelilo svoja iskustva, a diseminaciju vizualizacija iskustava i prikupljanje priča potpomogla je Platforma za reproduktivnu pravdu.


Nedavno smo svjedočili i pokretu #nisisama, koji je ukazao na frapantnu količinu nasilja unutar akademskih zajednica. To nisu razdvojene pojavnosti – uronjenost u kulturu nasilja očituje se i na ulici, u domovima, obrazovnim institucijama, zdravstvenim institucijama i na radnim mjestima.


Tijekom Razgovora o uličnom uznemiravanju fokusirat ćemo se na ovaj specifični oblik seksizma, njegovu pojavnost, zašto ga ne smijemo tolerirati, te što napraviti ako smo vidimo ulično uznemiravanje.


U razgovoru će sudjelovati Marija Trcol iz PaRitera i Ivana Šalinović i HollaBack! Croatia. Razgovor će moderirati Dunja Bonacci Skenderović.


Pozivamo Vas da nam se pridružite i naučite više o ovom raširenom problemu, a do petka obavezno pogledajte svjedočanstva koja se nalaze na bitna.si, jedinstvenom portalu u Hrvatskoj koji i dalje prikuplja i objavljuje neugodna iskustva uznemiravanja, a sve kako bi uvidjeli da se nasilje ne događa negdje drugdje i nekome drugome – ono je svugdje oko nas.


Također vas pozivamo da saznate i više o radu inicijative Hollaback! Croatia, na čijoj web stranici možete pogledati i nadodati iskustva na interaktivnu kartu nasilja”, poručuju iz Udruge PaRiter.


Više informacija o Razgovoru o uličnom uznemiravanju možete pronaći na stranici događanja.