Ante Ćorušić

Ravnatelj Petrove nakon dramatične evakuacije beba i trudnica: Porađali smo u kolima saniteta

Tihana Tomičić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Hrvatsku su jutros obišle potresne slike iz Petrove, gdje su novorođene bebe doslovno bile odnesene u zaštitarsku kućicu ispred bolnice, majke su bile evakuirane vanRavnatelj Kliničke bolnice Rebro Ante Ćorušć, čiji je sastavni dio klinika za ženske bolesti i porode u Petrovoj, koja je jutros nakon potresa evakuirana, za naš list je izjavio kako su upravo u tijeku izvidi građevinskih inženjera i Civiline zaštite, kako bi se pod hitno procijenilo mogu li se pacijentice vratiti u bolnicu već danas, ili narednih dana.


– Zasad vidimo da su najviše oštećeni dimnjaci, dakle krov, no sami prostori zasad nisu ozbiljnije oštećeni. Procjena će biti ubrzo gotova i onda ćemo odlučivati dalje, objašnjava nam Ćorušić.


Hrvatsku su jutros obišle potresne slike iz Petrove, gdje su novorođene bebe doslovno bile odnesene u zaštitarsku kućicu ispred bolnice, majke su bile evakuirane van, neke od njih rađale su u autima saniteta, a sada je rađaona premještena u noviji dio kompleksa, građen 80-ih i 90-ih godina, dok su, kako kaže dr. Čorušić, djeca manje porođajne težine sa intenzivne njege prebačena u KB Dubrava.
Osim liječnika i osoblja, u akciju premještaja djece u inkubatorima uključili su se i volonteri, pripadnici BBB-a i drugi, i zasad su kako navodi ravnatelj Rebra svi u redu.


Trudnice koje su “čuvale trudnoću” u Petrovoj poslane su kući, a vrlo brzo bit će donesena odluka hoće li se pacijentice vraćati u staru zgradu u Petrovoj, ili će na neko duže vrijeme biti locirane u drugom dijelu ovog bolničkog kompleksa.