Afera u Zagrebu

Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt: Pronevjera nema veze s europskim fondovima

Hina

Foto Zeljko Hladika / Pixsell

Foto Zeljko Hladika / Pixsell

"Ovdje je riječ pronevjeri velike, velike svote novca, nije neka sitna pronevjera, nego ozbiljan kriminal", istaknuo je MihelićRavnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić rekao je u utorak Hini da se pronevjera zbog koje je podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja događala već neko vrijeme, no nema sve detalje jer je istraga u tijeku, ali je potvrdio da nije riječ o europskim fondovima.


“Kriminal bilo kakve vrste ne možemo prihvatiti i tolerirati”, rekao je Mihelić za Hinu, nakon što je zagrebački gradonačelnik objavio informaciju o pronevjeri više stotina tisuća eura gradskog novca u tom zagrebačkom muzeju.


“Ovdje je riječ pronevjeri velike, velike svote novca, nije neka sitna pronevjera, nego ozbiljan kriminal”, istaknuo je.
Dodao je da se pronevjera događala već neko vrijeme, no kako se sve još istražuje te da ni sami ne znaju detalje.


Mihelić kaže da mu je bilo važno da se sazna što se događa, jer vjeruju da treba biti otvoren prema javnosti, a kako iz Muzeja redovito obavještavaju o svojim uspjesima i kvaliteti muzejskih programa, postoji obveza da izvijeste i kada nemaju tako lijepe vijesti.


“Nema skrivanja i muljanja, netko je muljao i želim da snosi posljedice za to, no nesretno je što će posljedice snositi sam muzej. Na nama je da napravimo sve što možemo da tu štetu umanjimo a po mogućnosti i vratimo ta sredstva”, ustvrdio je.