Udruga Sjena

RasTURam.com: Pokrenut prvi edukativni portal za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Ideja za portal nastala je jer na domaćem području postoji jako malo mrežnih sjedišta koja djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućavaju pristupačan i prilagođen sadržaj za učenje, razvoj vještina i zabavuUdruga Sjena u sklopu svojeg projekta „SMART“ pokrenula je prvi hrvatski edukativno-zabavni portal rasturam rasturam.com namijenjen prvenstveno djeci i mladima s teškoćama u razvoju, ali i svima ostalima željnima zabave i učenja na jednostavan način.


Ideja za portal nastala je jer na domaćem području postoji jako malo mrežnih sjedišta koja djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućavaju pristupačan i prilagođen sadržaj za učenje, razvoj vještina i zabavu, a sve u skladu sa svjetskim razvojem digitalnih sadržaja, priopćila je udruga.


Napominju da sadržaji na njihovom portalu zadovoljavaju gotovo sve kriterije po kojima djeca s teškoćama mogu podjednako kao i drugi razvijati svoje vještine i svladavati nove.
Pri razradi svake aktivnosti vodi se računa da one ne sadrže ometajuće faktore poput previše elemenata na jednoj stranici, boja i animacija što u većini slučajeva djeci s teškoćama otežava samostalno korištenje.


Sadržaj na portalu se svakodnevno nadograđuje kako bi djeca redovito mogla savladati nove vještine i znanja te razvijati samostalnost pri korištenju internetskih sadržaja, a time i jačati samopouzdanje zbog postignutog uspjeha.


“rasTURam.com” je u samo prvih nekoliko dana dosegao visoke parametre posjećenosti i aktivnosti što potvrđuje potrebu za takvim mrežnim sjedištem, kažu u udruzi.