Zagrebačka Gradska skupština

Rasprava o GUP-u završila, sjednica se nastavlja sutra

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

"Da angažiram svu europsku struku uvijek će biti - sto ljudi, sto ćudi i nikada neće svi biti zadovoljni. I kad ćemo donijeti nove izmjene, opet neće svi biti zadovoljni", ocijenio je BandićZAGREB Iako je rasprava o izmjenama i dopunama GUP-a Zagreba u ponedjeljak završila nakon gotovo 12 sati, o GUP-u se nije glasalo jer je predsjednik Skupštine prekinuo sjednicu i nastavak zakazao za sutra.  


 


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u završnom je govoru, koji je izazvao brojne replike zastupnika, poručio kako ne želi polemizirati o viziji grada jer “svatko ima svoju viziju koju treba poštivati”.
“Imam viziju i samo tu viziju mogu prepoznati građani. To je taj mali problem i to je teško zaslužiti”, rekao je gradonačelnik.


Ustvrdio je da su odustali od amandmana jer u suprotnom ne bi postojala totalna transparentnost te dodao da će sve zaprimljene prijedloge građana razmotriti kao inicijativu za novu izmjenu i dopunu GUP-a.


Stručnu javnost pozvao je da iskoristi utjecaj na donošenje propisa i da Ministarstvo graditeljstva donese novi pravilnik o sadržaju i mjerilima, kartografskim prikazima…..


Ono što je prošlo proceduru nije savršeno, ali smo plesali po pravilima koja smo imali


Gradonačelnik je ustvrdio i da ono što je prošlo proceduru nije savršeno, ali da su “plesali po pravilima koja su imali”. “Bolje i ovo nego ne imati nikakav GUP”, dodao je.


“Da angažiram svu europsku struku uvijek će biti – sto ljudi, sto ćudi i nikada neće svi biti zadovoljni. I kad ćemo donijeti nove izmjene, opet neće svi biti zadovoljni”, ocijenio je Bandić.


S obzirom da je njegov govor izazvao brojne replike predsjednik Skupštine Drago Prgomet predložio je prekid sjednice, što je većinom prihvaćeno te je nastavak sjednice zakazan za utorak, 11. veljače u 10,30 sati.


“Jutro je pametnije od večeri”, odgovorio je  Prgomet na upit novinara zašto je prekinuo sjednicu.


Jerković: Žao mi je što se GUP ispolitizirao


Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković u završnoj riječi je rekla da joj je žao što se GUP ispolitizirao i što se provukla misao da se radi o nečem opasnom te da se na brzinu htjelo nešto provući bez znanja javnosti.


“Taj dokument to ne zaslužuje”, rekla je ta ustvrdila da izmjenama i dopunama taj dokument nije mijenjao osnovnu koncepciju.


Zastupnici su o izmjenama i dopunama GUP-a raspravljali od 10 sati.


To je osma točka od sveukupno 47 koliko ih je na dnevnom redu.