Odmrznuo mandat

Rajko Ostojić opet u Saboru

Hina

Rajko Ostojić / Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rajko Ostojić / Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ostojić je time iskoristio svoje zastupničko pravo da jednom ‘zamrzne’ i ‘odmrzne’ mandat, i više ga ne može ‘zamrzavati’, rekao je Jankovic.Hrvatski sabor jednoglasno je u srijedu odobrio SDP-ovu Rajku Ostojiću da se vrati u saborske klupe iz kojih odlazi njegov zamjenik Domagoj Prica.


Sabor se time suglasio s prijedlogom svog Madatno-imunitetnog povjerenstva čiji je predsjednik Robert Jankovics ranije objasnio da je Ostojić izvijestio predsjednika Sabora da povlači mandat iz mirovanja.


Ostojić je time iskoristio svoje zastupničko pravo da jednom ‘zamrzne’ i ‘odmrzne’ mandat, i više ga ne može ‘zamrzavati’, rekao je Jankovic.
Ostojić je u listopadu prošle godine stavio mandat u mirovanje do završetka lokalnih izbora. U kratkom pismu stranačkom vodstvu tada je napisao da Peđa Grbin nije bio kandidat kojeg je priželjkivao na čelu SDP-a kao što ni on nije bio njegov za potpredsjednika Sabora.


Dodao je i da je tim činom želio otvoriti mogućnost dolaska u Sabora nekog od kolegica/kolega koji će za osam mjeseci ići na lokalne izbore.


Stavljanjem mandata u mirovanje Ostojić je automatski prestao biti i potpredsjednik Sabora, a na njegovo mjesto izabrana je Sabina Glasovac.


Sabor je odluku o prestanku mirovanja Ostojićeva mandata donio jednoglasno.