Pukla ljubav

Radnička fronta – sami protiv svih! Zeleno-lijeva koalicija potvrdila: “Nema više suradnje s RF-om”

foto: Patrik Macek/PIXSELL

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Stranke Možemo!, Zagreb je naš! i Nova ljevica donijele su odluku da na takav ultimatum ne pristaju te, sukladno tome, da s Radničkom frontom ne otvaraju proces pregovora o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2021. godine.ZAGREB – Zeleno-lijeva koalicija poručila je danas kako nakon zbog iznesenih optužbi i teško narušenih odnosa nema više prostora za suradnju s Radničkom frontom u Hrvatskom saboru i zagrebačkoj Gradskoj skupštini.


Proglašavanje raspada koalicije putem medija i društvenih mreža od strane Radničke fronte primili smo na znanje te poručujemo da zeleno-lijeva koalicija u sastavu Možemo! – Zagreb je naš! – Nova ljevica – Zelena alternativa ORaH nastavlja raditi dalje u interesu građana Hrvatske, poručili su.


“Smatramo da nakon iznesenih optužbi i teško narušenih odnosa u javnosti više nema prostora za suradnju s Radničkom frontom unutar istog Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka u Saboru i Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. O ovoj odluci obavijestili smo zastupnicu Radničke fronte u Saboru i zastupnika Radničke fronte u Gradskoj skupštini, i s njima smo spremni na daljnju suradnju unutar saborske i zagrebačke skupštinske oporbe”, navodi se u priopćenju.
Također navode kako je u listopadu vodstvo Radničke fronte u više navrata putem medija pred ostale članice zeleno-lijeve koalicije (Možemo!, Novu ljevicu, Zelena alternativa ORaH) postavilo ultimatum oko podrške njihovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Rijeke ili bi to “moglo dovesti do pucanja zeleno-lijeve koalicije u cjelini”.


Stranke Možemo!, Zagreb je naš! i Nova ljevica donijele su odluku da na takav ultimatum ne pristaju te, sukladno tome, da s Radničkom frontom ne otvaraju proces pregovora o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2021. godine.


“O odlukama su odmah informirane sve stranke koalicije te je sazvan sastanak kako bi se detalji odluka pojasnili te utvrdili daljnji oblici suradnje na lokalnoj i nacionalnoj razini budući da se odluka o odvojenom izlasku na lokalne izbore nije odnosila na prekid suradnje u skupštinskom i saborskom klubu. Međutim, Radnička fronta se na taj poziv oglušila, a putem društvenih mreža i svoje službene internetske stranice iznijela neutemeljene optužbe na račun ostalih članica koalicije u tekstu naslovljenom “Raskid zeleno-lijeve koalicije”, navodi se u priopćenju.


Kažu i kako nemaju namjeru odgovarati na daljnje optužbe Radničke fronte plasirane putem medija i društvenih mreža jer takva stranačka medijska prepucavanja štete i Radničkoj fronti i strankama u Zeleno-lijevoj koaliciji te skreću pažnju s važnih društvenih pitanja i oduzimaju kapacitete za osmišljavanje i provedbu politika društvene jednakosti u interesu svih građana. “A to je ipak krajnji cilj našeg političkog djelovanja”, navodi se u priopćenju.