Šef SDSS-a

Milorad Pupovac o mogućnosti da postane ministar: “Takvih ponuda je već bilo”

Portal Novi list

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Sutra ćemo imati predsjedništvo stranke pa ćemo sve stvari koje imamo staviti na stol i nakon toga obavijestiti javnost, rekao je PupovacPredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Dnevniku Nove TV komentirao je mogućnost da postane ministar u novoj Plenkovićevoj vladi.


Upitan je li vrijeme da postane ministar u vladi Pupovac kaže kako je takvih ponuda već bilo.


“Bilo je takvih ponuda u ranijim vremenima, ali ja imam drugih poslova, koje ne namjeravam napuštati. Sutra ćemo imati predsjedništvo stranke pa ćemo sve stvari koje imamo staviti na stol i nakon toga obavijestiti javnost”, rekao je Pupovac.
Dodao je kako je i Srbima i drugim manjinama potrebna jača participacija u institucijama kako bi se nadoknadilo “ono što su manjine izgubile od 2011., 2012.”.


Ključne dvije stvari


Nije negirao da bi to moglo biti kroz mjesto ministra u vladi.


“Ključne su dvije stvari, da se očuva demokratski kontinuitet i tolerantnost u društvu, a s druge strane da se programi koji su od vitalnog interesa za pripadnike nacionalnih manjina počnu ostvarivati”, kaže Pupovac.


Upitan za komentar da bi popis stanovništva u mješovitim sredinama mogao biti prijepor, i izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji smatra da je nedopustivo da Srbi popisuju Srbe, Hrvati Hrvate te da je srpska nacionalna manjina sve to dogovorila s HDZ-om, Pupovac kaže kako Penava od ničega pravi problem.


“To je općepoznati problem koji se veže uz njega i zbog kojeg grad Vukovar trpi, trpi i dobar dio zemlje, a i cijela zemlja”, kaže.


SDP potrebno promijeniti


Je li ga iznenadio rezultat HDZ-a, Pupovac kaže da baš i nije.


“Taj broj smo spominjali prije početka kampanje, zadnjih deset dana stvari su se počele mijenjati. Uvijek je u velikoj mjeri važno koliko je stranka organizirana”, rekao je.


O stanju u SDP-u Pupovac kaže kako su mnogi u toj stranci rekli kako im treba restart.


“U ovoj kampanji SDP se prihvatio posla, a to je da promijeni Hrvatsku, da započne i ustanovi novi početak. Ispostavilo se da je zapravo to potrebno uraditi sa SDP-om”, zaključio je Milorad Pupovac u Dnevniku Nove TV.