Poruka Filipa Zoričića

Pulski gradonačelnik osudio oskrvnuće spomenika u Titovom parku: ‘Ti bezimeni antijunaci samo pokazuju sebi da žive u iluziji prošlosti nošeni idejom koja je propala’

Hina

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

„Nema, nažalost, dugo da se ponovio isti čin. Tužno je kada čovjek vidi da u 21. stoljeću i dalje ima onih koji su zadojeni idejom gubitnika i svoju mržnju iskaljuju na spomenicima, oblikovani neznanjem i budalaštinom koja im je jedina prijateljica. To neće proći i ne može tako!", poručio jeSkrnavljenje spomenika palim borcima narodnooslobodilačkog rata u Titovom parku u Puli oštro je u utorak osudio i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.


„Nema, nažalost, dugo da se ponovio isti čin. Tužno je kada čovjek vidi da u 21. stoljeću i dalje ima onih koji su zadojeni idejom gubitnika i svoju mržnju iskaljuju na spomenicima, oblikovani neznanjem i budalaštinom koja im je jedina prijateljica. To neće proći i ne može tako!”, poručio je.


Zoričić je rako da ti bezimeni antijunaci samo pokazuju sebi da žive u iluziji prošlosti nošeni idejom koja je propala i koja ni na jedan način nije htjela dobro svome čovjeku i narodu.
“Koliko god puta šarali, mi ćemo čistiti i dat ćemo sve od sebe da vrijednosti antifašizma ugradimo u našu djecu i mlade u školama i na fakultetima, jer jedino tako možemo promovirati ono na što smo ponosni i biti sigurni da se fašizam neće ponoviti. Bez hrabrosti naših djedova i baka tada djevojaka i mladića, ne bi bilo današnje moderne Hrvatske, jer su djeca i unuci tih istih djevojaka i baka branili Hrvatsku i u Domovinskom ratu”, istaknuo je gradonačelnik.


Oni koji to ne znaju i ne prihvaćaju, oni ne poznaju niti sebe, niti Pulu, niti Istru niti Hrvatsku, ali niti svoju i našu budućnost, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.