Slavlje u Westinu

Pučani već čestitali HDZ-u. U njihovom stožeru euforija: ‘Milanović i njegova politika su doživjeli teški poraz’

P. N.

Foto Igor Soban/PIXSELL

Foto Igor Soban/PIXSELL

Šime Erlić kaže da će se u narednim danima znati više od tome s kim bi HDZ mogao postizborno koaliratiU HDZ-ovom stožer u Westinu prilično je euforična situacija.


“Ovo je velika pobjeda HDZ-a, treća zaredom. To je veliko priznanje od građana koji nisu željeli slijediti politiku SDP-a i Milanovića, a koji su željeli na vulgaran način i teškim riječima obračunati se s HDZ-om. Građani su im poručili da to nije politika koju žele”, prenosi N1 izjavu Gordana Jandrokovića.


Šime Erlić kaže da će se u narednim danima znati više od tome s kim bi HDZ mogao postizborno koalirati.
“Mi smo se snažno pozicionirali kao stranka desnog centra i to snažno komuniciramo. Kad krenu pregovori, uvjeti, vidjet ćemo”, kaže Erlić, koji je na pitanje je li moguće pristati na zahtjeve DP-a da u vladi ne sjedi SDSS, rekao:


“Ne bih se referirao na takve ultimativne zahtjeve. S obzirom na iskustva svih vlada koje su surađivale s manjincima, dostigli smo civilizacijski standard u kojemu to mora biti moguće”, dodao je.


I on je rekao da je teška retorika doživjela poraz.


“Milanović je doživio poraz, HDZ snažno ide prema pobjedi, HDZ će sastavljati Vladu, građani su jasno poručili da ne odobravaju njegov mandat. Volja naroda je jasna i na papiru, tko ima narod iza sebe, ne treba se nikog bojati”, ustvrdio je Erlić.


Europska pučka stranka čestitala je već HDZ-u na dobrom izbornom rezultatu.


“Ovo je jasna potvrda vaših kontinuiranih napora da Hrvatsku dovedete što bliže jezgri EU-a”, napisali su.