Nije baš džentlmen

Kolega ih grubo odbio, Puljak i Orešković mu odgovorile na najbolji način: Formiran prvi ženski klub u Saboru

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Dario Zurovec ih je odbio jer, kazao je novinarima, ne želi biti pripadnik nijednog saborskog kluba. Puljak i Orešković su se brzo snašleVeć na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu došlo je do razilaženja jedne predizborne koalicije jer je zastupnik Dario Zurovec iz Fokusa odbio ići u zajednički klub s kolegicama iz Stranke s imenom i prezimenom i stranke Pametno, no, one su do kluba došle uz pomoć GLAS-a.


Premda se očekivalo da će Zurovec oformiti zastupnički klub s predizbornim partnericama Dalijom Orešković i Marijanom Puljak on je to odbio jer, kako je kazao novinarima, ne želi biti pripadnik nijednog saborskog kluba.


Želim i dalje biti u oporbi i nastavit ću se i dalje zalagati za vrijednosti i obećanja koje sam dao poput zahtjeva za smanjenjem poreza, kazao je Zurovec.
Orešković i Puljak su tako ostale bez kluba koji u Saboru omogućuje šire područje djelovanja, ali im se potom pridružila čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, koja je jedina iz te stranke ušla u Sabor, a kazala nam je da je imala ponude iz nekoliko klubova, ali nije htjela naprečac odlučivati. “Bila sam spremna raditi i izvan kluba dok ne vidim kako će se stvari razvijati, zvali su me i iz SDP-a, ali ja nisam socijaldemokrat nego pripadam centru. Zvala me Puljak, razgovarale smo i dogovorile se oko kluba”, pojasnila je.


Predsjednica tog kluba tri centrističke stranke bit će Marijana Puljak koja je novinarima popodne kratko poručila: “Formirali smo klub s GLAS-om. Fokus je dobrodošao, može se pridružiti i kasnije”.


Inače, kako se neslužbeno doznaje, predizborni trojac razišao se zbog ‘tri jaka ega i međusobnih razlika’. Može se čuti da je Zurovca, gradonačelnika Svete Nedelje, navodno pokušao vrbovati HDZ, jer je on i ranije bio u toj stranci. U HDZ je ušao s 18 godina, a tu je stranku je napustio 2015. godine u vrijeme Tomislava Karamarka.