Proglašen zdravim

Prvi Hrvat koji je prebolio koronavirus: Brat blizanac prvog zaraženog izašao iz bolnice

Portal Novilist.hr

Foto Robert Anic/PIXSELL

Foto Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je imao dva negativna testa na koronavirus jučer je napustio Kliniku dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, u kojoj je bio smještenPrva osoba proglašena zdravom nakon zaraze koronavirusom jučer je otpuštena iz bolnice. Riječ je o drugoj oboljeloj osobi u Hrvatskoj, bratu blizancu prvooboljelog. 


Nakon što je imao dva negativna testa na koronavirus jučer je napustio Kliniku dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, u kojoj je bio smješten, javlja Jutarnji.


Ima je jedan negativan nalaz u ponedjeljak, a drugi u srijedu. Očekuje se da će njegov brat i djevojka također uskoro izaći iz bolnice. Ovakav scenarij najavio je ministar zdravsva Vili Beroš jutros u u HTV-ovoj emisiji ‘Dobro jutro’.
Rekao je da su oni još uvijek u karanteni, no ako i drugi uzastopni test bude negativan, bit će pušteni kućama u roku od 48 sati.


Ministar Beroš je jutros objavio da u Hrvatskoj za sada nema novih slučajeva oboljelih koronavirusom. Broj oboljelih tako i dalje ostaje 19, a svi pacijenti su u dobrom stanju i imaju blage simptome bolesti.