Protivnici covid-potvrda

Bijeli tihi marš: Prosvjednici stigli na Markov trg; jedna osoba privedena

P. N.

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Veliki broj policijskih službenika osigurava povorku. Prosvjednici su krenuli Zakmardijevim stubama prema Gornjem gradu i prema Markovu trgu, jer Radićevom nisu smjeli proći U Zagrebu se održava novi prosvjed protiv covid-potvrda. Riječ je o Bijelom tihom maršu koji je treći put krenuo s Trga francuske republike, javlja televizija N1. Okupljanje je krenulo u 17 sati.


Ovoga puta radi se o tihom prosvjedu i sve se planira održati u tišini. Ne očekuje se dolazak političara. Prosvjednici su pozvani da dođu u bijelom i ponesu bijelu svijeću i bijeli balon.


Na prošlom prosvjedu protiv covid potvrda 20. studenog okupilo se u Zagrebu više tisuća građana. Organizatori su bili prekršajno prijavljeni jer su organizirali javno okupljanje bez prijave policiji i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira.
 


NOVO! 18:37 Interventna policija osigurava područje Markovog trga, javlja televizija N1.


NOVO!18:30 Jedan prosvjednik pozvao je okupljene da naprave krug oko Hrvatskog sabora.


NOVO! 18:23 Kako javlja Index, na Markov trg stiglo je oko 500 prosvjednika.


NOVO! 18:10 U jednom trenutku, nakon verbalnog okršaja, policija je privela jednu osobu, javlja Hina. Nakon nekog vremena, policija je prosvjednike pustila da prođu, na što su se mogli čuti uzvici “Pobjeda” i “Nema predaje”, a prosvjednici su otišli na Markov trg.


NOVO! 18:02 Prosvjednici su stigli pred Markov trg. “Dobra večer. Mi smo došli”, poručili su.


NOVO! 17:57 Prosvjednici su krenuli drugim putem prema Markovu trgu. Prosvjednici su krenuli Zakmardijevim stubama prema Gornjem gradu i prema Markovu trgu.


NOVO! 17:49 Policija je blokirala put do Markova trga. Kako javlja Index, prosvjednici su Radićevom krenuli prema Markovom trgu, ali put im je blokirala interventna policija.


Prosvjednici  raspravljaju s policajcima, traže  objašnjenje zašto ne mogu proći.


NOVO! 17:48 Veliki broj policijskih službenika osigurava povorku. Promet Ilicom prema Trgu bana Josipa Jelačića trenutno nije moguć.


NOVO! 17:40 Najmanje tisuću ljudi je u povorci. Kako javlja Index, sada je u povorci najmanje tisuću ljudi.  Približili su se Trgu bana Jelačića.


Iako je prvotno bilo najavljeno da prosvjednici neće krenuti prema Trgu svetog Marka,  reporterka televizije N1 Vanja Kranic javlja da je u nekom trenutku jedan od okupljenih viknuo da se kreće i okupljeni su krenuli u šetnju prema Markovu trgu.


Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL