Bojan Glavašević

Promijenio dres, pa izgubio fotelju u Saboru

Portal Novi list

Bojan Glavašević / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Bojan Glavašević / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Bojan Glavašević na parlamentarnim izborima 2020. osvojio je mandat na listi Možemo!, a četiri godine kasnije izgubio je saborsku fotelju na listi Rijeke pravdeBojan Glavašević definitivno je jedan od velikih gubitnika ovih parlamentarnih izbora. Negdašnji pomoćnik ministra branitelja i bivši nezavisni saborski zastupnik, 2020. godine osvojio je mandat na listi Možemo!, a četiri godine kasnije izgubio je saborsku fotelju na listi Rijeke pravde.


Kako podsjeća tportal, kao i 2020. godine Glavašević se kandidirao na zadnjem mjestu liste u 2. izbornoj jedinici. Međutim, sada je skupio 3.264 preferencijalna glasa.


Petstotinjak je to glasova manje nego prije četiri godine, međutim, presudio mu je mali udio preferencijalnih glasova. Godine 2020. osvojio je 3.726 preferencijalnih glasova, što je tada bilo 26,77% glasova liste Možemo!
Jučer su mu 3.264 preferencijalna glasa donijela tek 6,47 posto ukupnih glasova koalicijske liste Rijeke pravde. Time je ostao daleko ispod zakonskog minimalnog praga za preferencijalno glasanje od 10 posto.


Iz 2. izborne jedinice s liste Rijeke pravde u Sabor ulaze četiri zastupnika: Boris Lalovac, Tanja Sokolić, Anka Mrak Taritaš i Tomislav Golubić.


Bivši pomoćnik Predraga Matića u Ministarstvu branitelja odluku o izlasku iz saborskog kluba Možemo objavio je početkom ožujka.


“Nakon rasprave o raspuštanju Sabora i činjenice da je ovaj saziv došao kraju, s kolegicama i kolegama iz kluba odlučio sam da je trenutak da izađem iz kluba kako bih mogao započeti rad na kampanji za predstojeće izbore.


Do kraja ovog saborskog mandata neću se pridruživati drugim klubovima zastupnika u Saboru”, rekao je tada Glavašević, podsjeća tportal.