HAC i ARZ

Promet na autocestama 30 posto manji nego lani, naplaćeno 33 milijuna kuna cestarina

Hina

Foto N. Mraović

Foto N. Mraović

U odnosu na isti vikend prošle godine broj vozila manji je za 30 posto, dok je iznos naplaćene cestarine manji za 34 postoTijekom vikenda od 24. do 26. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka – Zagreb zabilježen je promet od 610.557 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 33,1 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatskih autocesta.


U kalendarski usporedivom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 869.969 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 50,4 milijuna kuna bez PDV-a. U odnosu na isti vikend prošle godine broj vozila manji je za 30 posto, dok je iznos naplaćene cestarine manji za 34 posto.


Promet na dionicama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka – Zagreb je 5,2 posto veći u odnosu na raniji tjedan, dok je naplaćena cestarina veća za 6,7 posto. Najveće povećanje bilježi se u udjelu I skupine vozila i to 6,3 posto prometa i 9,5 posto naplaćene cestarine.
Istovremeno je najveće povećanje prometa i naplaćene cestarine bilo na autocesti Zagreb-Split-Ploče, naročito u udjelu I skupine vozila, gdje je ostvareno  povećanje od po 12 posto prometa i naplaćene cestarine.