DHMZ

Prognoza vremena za danas: Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnja Celzijeva.ZAGREB – Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod za danas.


Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, prijepodne češće na Jadranu, osobito na jugu, a poslijepodne u unutrašnjosti.


Vjetar slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni.
Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnja Celzijeva.


Hrvatski auto-klub


Zbog magle vidljivost je jutros mjestimice smanjena na cestama u Gorskom kotaru, dok su kolnici mokri i skliski u Dalmaciji.


Na autocesti A1 na 352+000 km između čvora Prgomet i čvora Vučevica uočen je pas te Hrvatski autoklub u poziva vozače za dodatan oprez kao i zbog predmeta na kolniku na autocesti A4 između čvora Komin i naplatne postaje Sv. Helena u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, javio je HAK u 6,45 sati.


Jadranska magistrala (DC8) u Podgori, danas će do 12 sati biti zatvorena za sav promet. Obilazni pravci za teretna vozila su: Makarska-Ravča-Mali Prolog-Eraci-Kula-Eraci-Rogotin i obratno, a za osobna vozila: Podgora, ulicom Tina Ujevića, Šetalište Sutikla, Podgora i obratno. Preporuka je koristiti i pravac preko autoceste A1-Baško Polje-tunel Sv.Ilija-čvor Zagvozd-čvor Karamatići-čvor Čeveljuša-Ploče.


Na graničnim prijelazima Macelj i Maljevac na ulazu se čeka do pola sata.


U pomorskom prometu nema poteškoća.