Predsjednički izbori

Pripadnici OSRH glasaju u mirovnim operacijama i misijama u Poljskoj, Afganistanu, Kosovu

Hina

Mogućnost glasovanja ima više od 200 pripadnika Oružanih snaga RH koji se trenutno nalaze u navedenim mirovnim misijama. Organiziranje glasovanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je Rješenjima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) RH o određivanju biračkih mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike HrvatskeZAGREB – Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu, u nedjelju glasuju na hrvatskim predsjedničkim izborima na biračkim mjestima sukladno Zakonu o izboru Predsjednika RH, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.


Pripadnici 5.HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj glasuju na biračkom mjestu u vojarni »Bemowo Piskie«, Bemowo Piskie.


Pripadnici 11. HRVCON-a u misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support – RS) u Islamskoj republici Afganistan glasuju na biračkim mjestima u kampu Gibson u Kabulu i kampu Marmal u Mazer-e-Sharifu.
Pripadnici Oružanih snaga na službi u operaciji potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR) glasuju u Prištini u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Kosovo.


Organiziranje glasovanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je Rješenjima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) RH o određivanju biračkih mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske, ističu iz MORH-a.


Na ovaj način, u nedjelju, 22. prosinca, mogućnost glasovanja ima više od 200 pripadnika Oružanih snaga RH koji se trenutno nalaze u navedenim mirovnim misijama.


Na izborima za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske u nedjelju, pripadnici Oružanih snaga RH glasuju kao i ostali građani, na biračkom mjestu svoga prebivališta, navode iz MORH-a.