IZBORI U SDP-u

Prije završnog kruga izbora u SDP-u stigli novi šalabahteri: Grbinova suradnica prebjegla Kolaru

Tihana Tomičić

Na šalabahteru koji kola u korist Željka Kolara, stoji i preporuka da se za Predsjedništvo glasa za Gorana Kotura iz Splita, Marinu Opačak Bilić iz Slavonskog Broda, Željka Sabu iz Vukovara, ali i za dva Riječana - Vojka Brauta i Sandru KrpanUoči drugog kruga izbora u SDP-u, što se održava sutra, pojavili su se i novi šalabahteri. Naime, osim što svi članovi imaju pravo birati novog predsjednika između Peđe Grbina i Željka Kolara, na tri mjesta se izbori i ponavljaju jer je bilo propusta u prvom krugu, a najveće od tih birališta je Vukovar.


Rezultati izbora za Predsjedništvo mogli bi se promijeniti nakon tih ponovljenih izbora, stoga su se pojavili i novi šalabahteri koji sugeriraju za koga glasati ne samo za predsjednika, već i za Predsjedništvo i Glavni odbor.


Na šalabahteru koji kola u korist Željka Kolara, stoji i preporuka da se za Predsjedništvo glasa za Gorana Kotura iz Splita, Marinu Opačak Bilić iz Slavonskog Broda, Željka Sabu iz Vukovara, ali i za dva Riječana
– Vojka Brauta i Sandru Krpan.


Za sve njih od ranije je poznato da podržavaju Kolara, i nema iznenađenja što su se našli na ovom šalabahteru, a jedino je pomalo čudno da se na šalabahteru nalazi i ime potpredsjednice riječkog SDP-a Sandre Krpan, koja je u prvom krugu bila na suparničkom šalabahteru, u timu Peđe Grbina.


Budući da joj je nedoostajalo samo tridesetak glasova da u prvom krugu uđe u Predsjedništvo, Krpan se očito sada potrudila za podršku sa obje strane.


Pritom je na ovim izborima bilo dosta imena koja su se našla na šalabahterima svih kandidata za predsjednike, pa to nije nešto posebno neuobičajeno, no u ovom foto finišu to ipak ne može proći nezamjećeno. Bit će zanimljivo pratiti kako će na to reagirati tim Peđe Grbina.


Društvene mreže, inače, pune su osude ovog šalabahtera, kojega se pripisuje čelniku stranke u Vukovaru, Željku Sabi, za kojega je Grbin već javno poručio da bi bilo najbolje da se povuče iz Predsjedništva, jer iza sebe ima presudu za političku korupciju.