Ništa od povlačenja

Prekršit će dogovor s Plenkovićem koji ga je htio ostaviti na miru: Sisački župan Žinić na izbore ide kao nezavisni?

P. N.

Andrej Plenković i Ivo Žinić / Edina Zuko/PIXSELL

Andrej Plenković i Ivo Žinić / Edina Zuko/PIXSELL

Nikome baš nije jasno zašto to ipak radi, ali Žinić okuplja ljude za svoju nezavisnu listu. I to planira objaviti u zadnji tren iako više neće biti u HDZ-u, kaže sugovornik iz strankeSisačko-moslavački župan Ivo Žinić prekršit će, čini se, dogovor sa svojom strankom postignut nakon što su otkrivene njegove brojne afere. Dogovoreno je bilo da se Žinićeva županijska organizacija stranke raspusti, a da se on više ne kandidira za župana, dok bi zauzvrat mogao u miru ostati župan do kraja mandata. No 24 sata doznaju da Žinić ipak planira na izbore.


“Naručio je da mu se napravi popis svih projekata koje je odradio u zadnjih sedam godina i s tim planira u kampanju” – rekao je za 24 sata sugovornik iz županijske uprave.


On sam nije odgovarao na pitanja, ali sve potvrđuju i izvori iz HDZ-a.
“Nikome baš nije jasno zašto to ipak radi, ali Žinić okuplja ljude za svoju nezavisnu listu. I to planira objaviti u zadnji tren iako više neće biti u HDZ-u. Očito računa da će dio birača njega i dalje percipirati kao HDZ-ova kandidata iako je on u stranci prekrižen i kandidat je Ivan Celjak, koji nema veze s njegovom ostavštinom” – rekao je za 24 sata sugovornik iz HDZ-a.