Zaražen premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zaražen koronavirusom. Njegov današnji test bio je pozitivan

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Predsjedniku Vlade, podsjetio je, "ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od deset dana".Predsjednik  Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zaražen je koronavirusom. Trenutno se osjeća dobro.


– Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan, informirao je javnost glasnogovornik Vlade Marko Milić.


Predsjedniku Vlade, podsjetio je, “ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od deset dana”.
– Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa.Nakon što je premijeru Andreju Plenkoviću potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, iz Vlade su večeras izvijestili kako predstojniku njegova ureda Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.


Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor).


Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan.


S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa, izvijestili su iz Vlade.