IVANA ŠMIT

Predsjednica Udruge bolničkih liječnika: “Umire nam po 50 ljudi dnevno, čestitam političarima na zdravoj pameti”

P. N.

Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

"Sada kada smo dosegli onu kritičnu točku, ono crveno svjetlo koje upozorava na to da je došla voda ne do ušiju, nego preko glave, sada su se političari odjedanput sjetili da bi možda trebalo eventualno neke nove mjere složiti", kaže Ivana Šmit

Predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Ivana Šmit komentirala je za N1, najavljene još strože protuepidemijske mjere.
“Mi smo mišljenja da su što se mnogih stvari tiče debelo okasnili. Situacija je sada takva da mi gasimo enorman požar”, ocijenila je Šmit.


“OK, nikad nije kasno za poduzeti određene korake, ali umrlo nam je po danu između 40 i 50 ljudi, što nije mala brojka. Ne znam kako to tako olako prihvaćamo da je to što nam se događa nešto normalno. Prepune su nam bolnice, a krivulje nam, nažalost, rastu po pitanju broja zaraženih ljudi, po pitanju broja hospitaliziranih pacijenata i po pitanju onih na respiratorima”, opisala je stanje u bolnicama.


“Sada kada smo dosegli onu kritičnu točku, ono crveno svjetlo koje upozorava na to da je došla voda ne do ušiju, nego preko glave, sada su se političari odjedanput sjetili da bi možda trebalo eventualno neke nove mjere složiti. Evo, ja im čestitam na zdravoj pameti, na nečemu što je trebalo davnih dana rješavati”, kazala je i dodala čemu se ipak nada:
“Daj Bože da sad nešto konačno pametno krene, da te brojke stavimo pod kontrolu, da konačno počnemo gledati na tim krivuljama nekakav plato i silaznu putanju, jer to je jedino što nas može u ovom trenutku izvući iz problema.”