Uoči obljetnice

Predsjednica u Vukovaru: Kolinda Grabar Kitarović s “djevojčicom u plavom kaputiću”

Hina

Kolinda Grabar Kitarović i Željka Mitrović Jurić u dvorištu vukovarske bolnice

Kolinda Grabar Kitarović i Željka Mitrović Jurić u dvorištu vukovarske bolnice

Počast žrtvama došli su odati i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, ministri Gordan Grlić-Radman, Tomo Medved i Mario Banožić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, djelatnici vukovarske bolnice te brojni građani Vukovara.U predvečerje 28. obljetnice vukovarske tragedije, u dvorištu vukovarske bolnice održana je molitva, a svijeće su upaljene kod Spomenika za žrtve agresije na Vukovar 1991. godine.


Počast žrtvama došli su odati i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, ministri Gordan Grlić-Radman, Tomo Medved i Mario Banožić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, djelatnici vukovarske bolnice te brojni građani Vukovara.


Pridružili su im se i hodočasnici koji pristižu u Vukovar kako bi u ponedjeljak bili nazočni obilježavanju 28. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
Počast vukovarskim žrtvama odali su, među ostalim, Splićani paljenjem svijeća ispred spomenika “I u mom gradu  Vukovar svijetli” u Vukovarskoj ulici, dok su Varaždinci ispred Gradske vijećnice lampionima ispisali ime grada heroja Vukovara.


U dvorištu vukovarske bolnice predsjednica države družila se, između ostalih, sa Željkom Mitrović Jurić, koja je kao šestogodišnjakinja ovjekovječena u tužnoj vukovarskoj koloni i Hrvatskoj je od tada poznata kao “djevojčica u plavom kaputiću”. Djevojčica je odrasla, postala je žena i majka, na fotografiji s predsjednicom države nalazi se i njezina kćerka.