Sretni blagdani

Predsjednica i premijer uputili božićne čestitke

Hina

Reuters

ReutersPredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u utorak svim vjernicima u domovini i iseljeništvu božićnu čestitku zaželivši da Božić dočekaju kao blagdan radosti života u pažnji prema potrebitima i posvećenosti jedni drugima.


»Božić nam donosi darove dobrote, darežljivosti i ljubavi prema bližnjima, svojom vedrinom nas ohrabruje, budi optimizam i poziva na zajedništvo, stoga je ovo doba okupljanja u kojem dijelimo vrijeme i ljubav s našim obiteljima i prijateljima«, priopćila je Grabar-Kitarović.


U tom ozračju dočekajmo Božić kao blagdan radosti života, s veseljem u nama samima, u pažnji prema potrebitima i posvećenosti jedni drugima. Budimo obzirniji, budimo tolerantniji i srdačniji i time pridonesimo da se u našem društvu svaki čovjek osjeća dostojanstveno, pozvala je.
»Svim vjernicima u Domovini i iseljeništvu želim sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u novoj 2020 godini«, navela je Grabar-Kitarović.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u utorak Božićnu čestitku svim vjernicima u Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, zaželjevši da nam duh Božića bude ohrabrenje da nastavimo graditi prosperitetnu Hrvatsku, vodeći računa o dostojanstvu čovjeka, priopćeno je iz premijerova Ureda. 


»Ususret radosnom kršćanskom blagdanu Božiću, s posebnom pažnjom njegujemo vrijednosti obiteljskog zajedništva, solidarnosti, razumijevanja i mira, koje su temelj hrvatskog društva.


Neka nam svima duh Božića, blagdana mira i radosti, bude ohrabrenje da nastavimo graditi prosperitetnu zemlju vodeći računa o dostojanstvenom životu svakog hrvatskog čovjeka.


Uime Vlade i osobno, svim vjernicima u Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, želim čestit i blagoslovljen Božić!«, naveo je u čestitci premijer Plenković.