pobjeda na sudu

Pravomoćna presuda u Rijeci: RBA mora vratiti 32.000 kuna za preplaćene kamate iz kunskog kredita

Aneli Dragojević Mijatović

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

RBA mora zajedno sa zateznim kamatama uplatiti tužitelju oko 32.000 kuna, osim toga još i 9.000 kuna sudskih i odvjetničkih troškova u kreditu realiziranom u iznosu od 141.000 kuna, izvijestili su iz "Franka".RIJEKA – Županijski sud u Rijeci presudom je pravomoćno potvrdio presudu Općinskog suda u Rijeci od 28. listopada 2020., i utvrdio da Raiffeisenbank Austria mora vratiti preplaćene kamate i platiti pripadajuće zatezne kamate iz nepoštenoga kunskog kredita, priopćila je jučer Udruga Franak.


U priopćenju se navodi kako je “presudu riječke sutkinje Kristine Aničić Vukelić potvrdilo Vijeće ŽS Rijeka u sastavu Filka Pejković, predsjednica Vijeća, Svjetlana Pražić izvjestiteljica te Dubravka Srećec Fletko, članica Vijeća. Zastupnik tužitelja Gorana Petešića bio je riječki odvjetnik Marko Vučinić.”


– RBA mora zajedno sa zateznim kamatama uplatiti tužitelju oko 32.000 kuna, osim toga još i 9.000 kuna sudskih i odvjetničkih troškova u kreditu realiziranom u iznosu od 141.000 kuna, izvijestili su iz “Franka”. Dodaju da se “time još jednom potvrdilo ono što govore već 10 godina”, a to je da su “banke u svim kreditima ugovorenim prije 2013. ugovarale nezakonite kamate.”
– Nezakonito su otele silne milijarde stanovništvu naše domovine, poručuje Udruga Franak.