Sukob interesa

Povjerenstvo ne pokreće postupak protiv Plenkovića i Grabar Kitarović, ali je odrezalo kaznu Aladroviću

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Povjerenstvo je odlučilo ne pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića, koji je prijavljen da je po stranačkoj liniji bez potrebnih kvalifikacija imenovao Franu Barbarića za predsjednika Uprave HEP-aPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa bavilo se predmetima o premijeru Andreju Plenkoviću zajedno s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem, predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i ministru rada Josipu Aladroviću.


Povjerenstvo je odlučilo ne pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića, koji je prijavljen da je po stranačkoj liniji bez potrebnih kvalifikacija imenovao Franu Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a, piše N1. No, pokrenuli su postupak zbog prijave da je ministar Ćorić, kao član skupštine HEP-a, potencijalno utjecao na imenovanje svog vjenčanog kuma Petra Sprčića za člana Uprave HEP-a.


Nije pokrenut niti postupak protiv Kolinde Grabar Kitarović kojoj je HAK ponudio počasno članstvo do 2099. godine. Naime, Kolinda Grabar Kitarović nije se pojavila na svečanoj sjednici sjednici HAK-a 2015. pa nije preuzela počasno članstvo koje vrijedi 30 tisuća kuna godišnje.
Povjerenstvo je, javlja N1 televizija, odlučilo kazniti ministra Aladrovića s dvije tisuće kuna, jer kao ravnatelj HZMO-a 2018., nije prijavio da supruga ima novi automobil Smart.