Podrhtavanje tla

Potres magnitude 4,7 pogodio Dalmaciju; moglo bi ih biti još

P. N.

Foto Seizmološka služba

Foto Seizmološka služba

Epicentar potresa bio je 16 kilometara sjeverozapadno od Posedarja, nedaleko od ZadraSeizmološka služba javlja da se danas u 14 :15 sedam kilometara sjeverno od Starigrada Paklenice dogodio potres magnitude M=4.7.


S obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice, javlja Seizmološka služba.


Za sada nema dojava o mogućoj šteti ili žrtvama.
Epicentar potresa bio je 16 kilometara sjeverozapadno od Posedarja, nedaleko od Zadra, javlja HRT.


Točna magnituda je 4.7 po Richteru, a potres se dogodio kod Starigrad Paklenice, osjetio se na zadarskom području, na otocima, pa sve do Splita, Like i Dalmacija. Nemamo nikakve dojave o šteti, istaknuo je za portal HRT-a seizmolog Krešimir Kuk.


Dodaje da se potres ne može direktno povezati sasnažnim potresima koji pogađaju Tursku i Grčku.


– Ne možemo direktno povezati, ali činjenica je da se posljednjih mjeseci manifestiraju jači potresi na području jugoistočne Europe, dodaje.


Što se tiče potresa na zadarskom području, kao što je bio slučaj i sa zagrebačkim, stanovnici toga područja mogu očekivati još potresa u idućim danima, tjednima i mjesecima.


Plenković razgovarao sa zadarskim županom


Premijer Andrej Plenković nakon potresa telefonski je razgovarao sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom.


Vlada i sve službe spremne su pružiti pomoć Zadarskoj županiji, stoji u Vladinoj objavi na twitteru uz fotografiju premijera Plenkovića iz Banskih dvora u telefonskom razgovoru sa županom Longinom.