U tijeku ispumpavanje

Potok u Vrapču pun pjene, uz potok i mnoštvo mrtvih riba, policija na terenu

Hina

Foto Tomislav Miletic / PIXSELL

Foto Tomislav Miletic / PIXSELL

Mediji javljaju da je krenulo i ispumpavanje pjene iz potoka, a djelatnici koji obavljaju ispumpavanje ogradili su dio potoka kako se pjena ne bi širila daljePotok u zagrebačkom naselju Gornje Vrapče na dijelovima je pun pjene, riječ je o bijeloj gustoj pjeni nepoznatog porijekla, mediji javljaju da je uz potok i velik broj mrtvih riba, a iz policije su potvrdili da utvrđuju okolnosti tog događaja.


“Danas smo imali dojavu o pjenjenju potoka. Utvrđuju se sve okolnosti i o tome događaju izvijestili smo nadležne službe”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.


Mediji javljaju da je krenulo i ispumpavanje pjene iz potoka, a djelatnici koji obavljaju ispumpavanje ogradili su dio potoka kako se pjena ne bi širila dalje.
Iz Grada Zagreba za Index su izvijestili da su za to nadležne Hrvatske vode i Državni inspektorat.


Prenijeli su kako su dobili informaciju da je postupanje u tijeku te da je uzrok nepoznat, kao i prethodnih desetak puta na istom mjestu.


U potoku Vrapčak pjena i uginule ribe uznemirile su građane koji tvrde da takvo što nikada nisu vidjeli, objavila je Nova TV u svom središnjem Dnevniku.


Iz Hrvatskih voda poručili su da će obaviti očevid i nadzor koji uključuje i analizu vode. Uz policiju, na očevid je izašao i državni inspektor.


U tijeku je sanacija potoka, a uzrok onečišćenja za sada nije poznat.